Tuesday, September 12, 2006

MARI KITA KENALI ULAMA-ULAMA YANG BERJIHAD


















Mursyidul 'Am PAS
Tuan Guru Nik Abdul Aziz bin Nikmat














Presiden PAS
Tuan Guru Haji Abdul Hadi bin Awang Muhammad
















Penulis (iklan sikit) bersama Tuan Guru Haji Abdul Hadi bin Awang Muhammad





















Ketua Dewan Ulama PAS Pusat
Tuan Guru Haji Harun Taib













Timbalan Mursyidul 'Am PAS
Ustaz Harun Din














Syaikhuna Dr As-Syahid Abdullah Azzam
Pengasas Gerakan Jihad "Al-Azzam" di Afghanistan























Imam Hassan Al-Banna
Pengasas Gerakan Islam
(AL-IKHWAN AL-MUSLIMUN)










Syaikh Dr Yusuf Al-Qaradhawi
Salah Seorang Ulama Ikhwan















Syaikh Abdul Majid Zindani
Ulama dari Yaman yang pernah terlibat menghalau Rusia dari bumi Afgahnistan











Syaikh Fathi Yakan
Ulama Ikhwan dan Penulis buku "mengapa saya menganut Islam"























Sayyed Qutub
Ulama Ikhwan dan Penulis kitab "tafsir fi zilal al-quran"
















Syaikh Ahmad Yasin
Pengasas Gerakan Islam di Palestin
(HAMAS)













Abul 'Ala Al-Maududi
Pengasas Gerakan Islam di Benua India
Jamaat Islami













Syaikh Osama ben Laden
Seorang pejuang Islam yang di geruni Barat



KHAIBAR-KHAIBAR YA YAHUD, JAISY MUHAMMAD SAUFA YA'UD


KAMI BERSAMA KEPIMPINAN ULAMA !!!!!!

TAKBIRRR!!!!!

7 comments:

muhammad fakhrul razi said...

osama bin laden pun ulama?

hmm..saya harap saudara meletak label itu dengan pengetahuan yang sungguh mendalam tentang biografi serta sejarah hidup setiap tokoh.

saya percaya saudara jenis yang teliti dan berhati-hati dan bukan main semebrono sahaja.

wassalam.

Al-Bakistani said...

Osama bukan Ulama, dia seorang yang berpendidikan dalam bidang pertanian...

sebab tu ana tak sebut di bawah namanya sebagai ulama, sekadar pejuang Islam yang digeruni barat...

walaubagaimanapun, Orang arab, walaupun bukan dari bidang pengajian Islam, tetapi dorang kebanyakkannya memahami Islam lebih dari kita

sekian

terima kasih bagi respon

Ibn Hussin said...

Siap ada gambar dgn Tg Hj Hadi ye, he.. he.. dasyat :)

ulama said...

besar bidaahnya tu

hehehehhe:)))

semut_hitam said...

bila tgk wajah al maududi, teringat saya pasal risalah dia yang bertajuk islam and revolution.
dalam tu ada tulis pasal nasionalis agama. boleh ustaz ulas sikit bab ni?

Al-Bakistani said...

ana kena study dulu bab tu. nanti klu ana berpeluang, ana akan ulas, Insya Allah, dengan izin Allah

sekian

semut_hitam said...

pembetulan skit.

risalah itu bertajuk 'the process of islamic revolution' (terjemahan)

ia merupakan bingkisan ucapan beliau di muslim university, aligarh (india) pada 12 sept 1940.

ia sgt mempengaruhi pemikiran saya.

maaf saya hanya dapat bagi rujukan dlm bahasa ingeris, saya tak reti bahasa arab, tp sgt berminat utk belajar....

sekian...